Links

 web

http://www.japanskedanmark.dk/sushi/index.htm sushi-restauranter i Danmark.

http://www.thesushibar.com påstår at samle på alle sushi-barer i verden. Omend det næppe kan passe, er listen meget lang, nu over fem tusinde restauranter. Siden har en overskuelig menu, hvor man kan finde alt fra opskrifter, ordbog, indkøbssteder, spiseetikette og en liste over mange interessante links.

http://www.foodcomp.dk dansk side med informationer fra Danmarks Fødevareforskning, bl.a. om fisk og fiskeprodukter.

http://homepage3.nifty.com/maryy/eng/eng.htm encyklopædisk side med et væld af oplysninger om sushi, omfattende sushi-jargon, ordlister, kanji, etikette, illustrationer, opskrifter, kalorietabeller og bøger.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sushi den gratis encyclopædi, Wikipedia, både på engelsk og dansk (og andre sprog) har mange faktuelle og ofte korrekte oplysninger om sushi.

http://www.eatsushi.com — amerikansk side med informationer om sushi-historie, ordforklaringer og anvisninger om tilberedning af sushi.

http://www.sushi.infogate.de — tysk side, som påstår at være den førende hjemmeside for japanske restauranter siden 1996, og som i øjeblikket har en liste på over 4000 restauranter i mere end 1200 byer, bl.a. i Danmark.

http://www.sushifaq.com — spørgsmål og svar om sushi og sashimi.

 http://rgmjapan.tripod.com/SUSHIQUESTIONS.html — spørgsmål og svar om sushi og sashimi.

http://www.geocities.com/citynite — verdensomspændende guide til sushi-restauranter med omtale af, hvordan man begår sig på en sushi-bar.

 http://sushiref.com — sushi- og sake-guide med oplysninger om historie, opskrifter, ordforklaringer og et særligt afsnit om sæsonvariationer.

http://www.bento.com/frmofoo.html — side med generelle oplysninger om japansk mad og madkultur.

http://www.sushilinks.com — side med mange links til informationer om sushi, f.eks. historie, opskrifter, etikette og bøger.

http://www.flickr.com/photos/tags/sushi — stort og frit tilgængeligt billedgalleri under projektet Creative Commons med billeder af sushi fra hele verden.

http://www.freedict.com/onldict/jap.html — nyttig on-line oversætter mellem engelsk og japansk.

  


 • Ole G. Mouritsen:
  Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed
  Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
  ISBN 978-87-17-04075-5 (2009)
  Pris: 299,00 kr, inkl. moms
  360 sider.
  Ca. 400 illustrationer og oiginaltegninger