mad+medier prisen 2013

Ole G. Mouritsen vandt mad+medier prisen 2013 i kategorien ‘akademisk madformidling’, bl.a. for bøgerne Sushi, Tang ogUmami.

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Sushi på P1 Danskernes Akademi

Sushi – fastfood fra fortiden på P1 Danskernes Akademi, 5. april, 2011, kl. 22.03

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Ny bog om umami

Den 4. maj 2011 udkommer

Umami. Gourmetaben & den femte smag af Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbæk
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck

umami-forside

Umami. Gourmetaben & den femte smag er den første bog, også i international sammenhæng, som giver en samlet beskrivelse af umami, den femte smag, ved at kombinere kulturhistorie, videnskab, madlavning, ernæring og sundhed med en god historie om madkultur, kogekunst og udviklingen af mennesket som en gourmetabe.

Bogen er opstået som et usædvanligt samarbejde mellem en kok og en videnskabsmand, der sammen har udforsket smagen. I bogen beretter de om deres fælles erfaringer og giver en lang række opskrifter og gode råd om, hvordan man selv kan frembringe mere umami ved madlavningen i sit eget køkken. Bogen kan bruges som en kogebog, men er i lige så høj grad tænkt som en kilde til forundring og inspiration.

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Sushi på tysk

Sushi udkommer i oktober 2010 på tysk på forlaget Spektrum under titlen Sushi für Wiss- und Bissgierige (Spektrum, Heidelberg, 2011)

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Fisk, sushi og tang

Offentligt foredrag ved Ole G. Mouritsen
Vissenbjerg Bibliotek, 28. september, 2010, kl. 19.00-20.30. Se plakat

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Sushi, science og sundhed

DR2, fredag den 10. september, 2010, kl. 15.40

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Sushi på tomandshånd

Interview med Signe Ryge. Tv2-Fyn. 1. maj, 2010, kl.20.00

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Mere sushi i Danskernes Akademi

DR2 Danskernes Akademi, mandag den 22. marts, 2010, kl. 14.45

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Sushi i DR2 Danskernes Akademi

Forelæsning Sushi, Science og Sundhed af Ole G. Mouritsen, DR2 Danskernes Akademi, 13. januar, 2010, kl. 15.40

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

Gourmand World Cookbook Awards 2009

gourmand_dk1-480x244

Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed har modtaget Gourmand World Cookbook Award 2009 for bedste danske bog i kategorien: Best Asian Cuisine Book. Læs mere her

Posted in Ikke kategoriseret | Leave a comment

  • Ole G. Mouritsen:
    Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04075-5 (2009)
    Pris: 299,00 kr, inkl. moms
    360 sider.
    Ca. 400 illustrationer og oiginaltegninger