8. Ved bord og på bar

 
Når man spiser sushi, er det nyttigt at huske på, hvordan sushi blev opfundet. Sushi er skabt i bidder og er som sådan beregnet til at blive spist med fingrene som en slags fast food. Alligevel kan det være godt at vide lidt om, hvordan man bruger spisepinde, ikke mindst til det tilbehør, som ikke kan tages med fingrene. Og så er der jo også lige et par uskrevne regler.

Den japanske grønne te, cha, er meget mere end en passende drik til et japansk måltid og til sushi. Den grønne te er dybt rodfæstet i japansk kultur og tænkemåde, og den er det centrale omdrejningspunkt i den berømte japanske teceremoni. Der er mange forskellige slags grøn te, hver med deres karakter og smag, og de drikkes ved forskellige lejligheder. Grøn te smager perfekt til sushi.


  • Ole G. Mouritsen:
    Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed
    Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
    ISBN 978-87-17-04075-5 (2009)
    Pris: 299,00 kr, inkl. moms
    360 sider.
    Ca. 400 illustrationer og oiginaltegninger